Отримання виду на проживання в Угорщині є одним з найбільш доступних серед країн Євросоюзу. В значній мірі цьому сприяє проводиться керівництвом країни політика щодо залучення іноземного капіталу і робочої сили.

Отримання виду на проживання Угорщини за фактом придбання нерухомості з ряду причин є одним з найбільш популярних. Завдяки досить низькими цінами на житло (двокімнатну квартиру у великому місті країни можна придбати менш ніж за 50 тисяч євро), простоті оформлення права власності і необхідності наявності свого житла для отримання виду на проживання іншими способами, даний варіант є одним з найбільш популярних.

З недоліків такого варіанту можна назвати відсутність можливості працевлаштування. Тому при необхідності отримати роботу потрібні додаткові дозволи.

Також поширене отримання виду на проживання Угорщини за фактом створення підприємства. До переваг даного способу можна віднести відсутність особливих вимог до статутного фонду такого підприємства, чисельності його працівників, а також порівняно нескладною процедурою отримання дозволів на здійснення комерційної діяльності. Крім того, у разі видачі виду на проживання заявника, всім членам його сім’ї дана віза присвоюється автоматично.

Щоб мати право подати документи на отримання ВНЖ в Угорщині даними способом буде потрібно виконання кількох умов.

Зокрема, заявник повинен володіти житловою нерухомістю, площа якої становить мінімум 18 м. кв. на кожного члена сім’ї. Також необхідно підтвердити джерело доходу або наявність коштів на проживання до моменту отримання прибутку від діяльності підприємства. Крім того, перед подачею документів заявнику потрібно записатися на курси угорської мови.

Загальним недоліком для всіх перерахованих вище способів отримання ВНЖ Угорщини є обмеженість терміну дії такої візи, а також досить тривалий період очікування права подачі документів на отримання громадянства. Спочатку видається посвідка на проживання має термін дії-один рік, з правом подальшого продовження ще на три роки. Варто зауважити, що кожне переоформлення даної візи є платним.

Можливість подати документи на отримання громадянства надасться через вісім років ПМП в Угорщині.

Крім названих вище, є спосіб отримання виду на проживання, при якому знадобиться значно більша сума фінансових вкладень, але надаються за такою візою умови будуть набагато зручніше.

Для цього потрібно придбання державних цінних паперів на суму від 250 тисяч євро. В такому випадку видається віза буде мати необмежений термін дії, а право на отримання громадянства стане доступним вже через півроку після її отримання.