Туризм – поширений метод проведення відпустки. Туристи досить часто стали виїжджати за межі своєї країни, щоб насолодитися культурними пам’ятками сусідніх країн, замість того, щоб проводити час на пляжах в неабияк набридли Єгипті та Туреччині. Одним з таких місць є Литва. Туристична віза в Литву оформляється досить оперативно, якщо порівняти її за цим показником з візами для виїзду в інші країни, що підписали Шенгенську угоду. Консульство цієї країни, крім іншого, видає мінімальний відсоток відмов на отримання візи. Така адекватність представництва Литви приваблює багатьох людей, які звертаються до них для отримання одноразового або мультивізи.

Процес оформлення

Якщо людина вирішує подавати документи для оформлення візи самостійно, то важливо стежити за неухильним додержанням правил, встановлених консульством. З моменту подачі заявки до отримання візи в литовському консульстві може пройти близько 5 – 7 днів. Це – дуже короткий термін, порівняно з тим, що пропонують консульства інших країн Шенгену.

Туристична віза в Литву може бути отримана максимально на 30 днів. Які документи потрібні, щоб все пройшло гладко?

  • Закордонний паспорт. Вимоги до паспорта:

1. Наявність мінімум 2 порожніх сторінок.

2. Термін дії повинен закінчуватися не раніше, ніж через 3 місяці після закінчення дії туристичної візи, яку планується оформити.

3. Повинен бути виданий в період останнього десятиліття.

  • Ксерокопія паспорта і прописки.
  • Анкета, яка заповнена без помилок. Знайти її можна на сайті посольства Литви. В анкеті має бути вклеєне фото, зроблене протягом півроку.
  • Медична страховка, перевищує суму в 30 000 євро, яка діє в межах країн Шенгену.
  • Наявність реєстраційного талона для подання документації у консульство. Роздруковується разом з анкетою з сайту консульства.
  • Виписка з банківської картки на покриття витрат за кордоном. Виписка повинна відповідати витрат з розрахунку 40 євро на день. Приміром, якщо туристична поїздка до Литви розрахована на 7 днів, то виписка повинна бути на суму 280 євро. Зробити її необхідно не раніше, ніж за 5 днів до подачі документів.

Не важливо, чи потрібен вам ділова віза в Польщу або туристична віза в Литву, якщо ви вирішили займатися її оформленням самостійно, слід бути якомога уважнішими при заповненні анкети і більше часу приділити збору необхідних паперів.